Matematik

Rektangulær form Komplekse tal

13. maj 2017 af DeepOcean - Niveau: A-niveau

hej

hvordan kan jeg skrive e -jπ/3   til rektangulær form?

jeg har selv fundet følgende:

4(cos(-π/3) + j sin(-π/3) )

jeg er tvivler på min + skal være til - eller min + er rigtigt

Tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. maj 2017 af mathon

          \small \small e^{i(-\frac{\pi }{3})}=\cos\left (- \frac{\pi }{3} \right )+i\sin\left (- \frac{\pi }{3} \right )=\cos\left ( \frac{\pi }{3} \right )-i\cdot \sin\left ( \frac{\pi }{3} \right )=\frac{1}{2}-i\cdot \frac{\sqrt{3}}{2}

          \small 4e^{i(-\frac{\pi }{3})}=2-i\cdot 2\sqrt{3}


Svar #2
13. maj 2017 af DeepOcean

Mange tak

Brugbart svar (0)

Svar #3
13. maj 2017 af mathon

Produktet af ortogonale linjers normalvektorer er 0,
hvoraf:
                    \small \begin{pmatrix} 3\\-1 \end{pmatrix}\cdot \begin{pmatrix} a\\ 6 \end{pmatrix}=0
                     


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. maj 2017 af mathon

skæringspunktet beregnes af
de to ligninger med to ubekendte af første grad:

                       \small \begin{matrix} 3x-y=2\\ -3x+6y=12 \end{matrix}


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. maj 2017 af mathon

SORRY!
       for fejlplacering :-)


Skriv et svar til: Rektangulær form Komplekse tal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.