Matematik

Beregn a, så linjerne l og m er ortogonale?

13. maj 2017 af stxhaj (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg sidder og øver opgaver til mat a eksamen uden hjælpemidler. Jeg gik så i stå på denne opgave og kunne kke helt løse den. Opgaven lyder:

I et er koordinatsystem er linjerne og bestemt ved ligningerne

l: 3x - y = 2

m: ax + 6y = 12

hvor a er et tal.

Beregn a, så linjerne og m er ortogonale

Beregn for a = -3 koordinatsættet til skæringspunktet mellem l og m

Sætter pris på en forklaring til fremgangsmåde

Mvh. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. maj 2017 af mathon

Produktet af ortogonale linjers normalvektorer er 0,
hvoraf:
                                                \small \begin{pmatrix} 3\\-1 \end{pmatrix}\cdot \begin{pmatrix} a\\ 6 \end{pmatrix}=0


Brugbart svar (1)

Svar #2
13. maj 2017 af mathon

skæringspunktet beregnes af
de to ligninger med to ubekendte af første grad:

                       \small \begin{matrix} 3x-y=2\\ -3x+6y=12 \end{matrix}


Skriv et svar til: Beregn a, så linjerne l og m er ortogonale?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.