Matematik

procent og aktier

15. maj 2017 af TheMightyMartyna (Slettet) - Niveau: 8. klasse
I september 2002 købte Julies forældre en aktie i Tivoli til 1320kr
I september 2005 var kursen 2820.



1.
Beregn hvor mange procent værdien af aktien er streget fra 2002 til 2005

2.
Vis ved en beregning at stigningen i aktiens værdi svarer til en årlig vækst på ca. 29%

Gerne en meget forståelig forklaring ;)
tak på forhånd :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. maj 2017 af mathon

1.
              \small 1320\cdot \left ( (100+p)\cdot 10^{-2} \right )=2820

              \small \left ( (100+p)\cdot 10^{-2} \right )=\frac{2820}{1320}=2{,}13636                    

              \small 100+p=213{,}636

              \small p=113{,}636


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. maj 2017 af mathon

2.
            \small \small 1320\cdot \left ( (100+p_{aar})\cdot 10^{-2} \right )^3=2820

            \small \small \left ( (100+p_{aar})\cdot 10^{-2} \right )^3=\frac{2820}{1320}=2{,}13636

            \small \small (100+p_{aar})\cdot 10^{-2} =2{,}13636^{\frac{1}{3}}=1{,}28793

            \small \small 100+p_{aar} =128{,}793

            \small p_{aar} =28{,}793\approx 29
         


Svar #3
15. maj 2017 af TheMightyMartyna (Slettet)

hvad er p og paar?

Brugbart svar (0)

Svar #4
15. maj 2017 af mathon

\small p er værdistigningsprocenten fra 2002 til 2005.

\small p_{\aa r} er den gennemsnitlige årlige værdistigningsprocent  fra 2002 til 2005.


Skriv et svar til: procent og aktier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.