Fysik

Hvor mange tons mister Solen af sin masse hvert sekund på grund af fusionsprocesserne (Solen udsender en samlet effekt på 3,85·1026 W)?

03. juni 2017 af hxhxhxhx (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg sidder med spørgsmålet på vedlagte billede og kan ikke finde fremt til hvordan jeg skal isolere t samt udregne ændringen i massen...


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. juni 2017 af mathon

                         \small \frac{\Delta m}{s}=\frac{\frac{\Delta E}{c^2}}{s}

                         \small \small \frac{\Delta m}{s}=\frac{\frac{3{,}85\cdot 10^{26}\; J}{\left ( 2{,}99792\cdot 10^8\; \tfrac{m}{s} \right )^2}}{s}


Svar #2
03. juni 2017 af hxhxhxhx (Slettet)

Hvordan skal jeg finde ud af hvad m og s bliver ud fra det her?


Brugbart svar (1)

Svar #3
03. juni 2017 af fosfor (Slettet)

J = kg m2 s-2


Brugbart svar (1)

Svar #4
03. juni 2017 af mathon

                        \small \small \small \frac{\Delta m}{s}=\frac{\frac{3{,}85\cdot 10^{26}\; J}{\left ( 2{,}99792\cdot 10^8\; \tfrac{m}{s} \right )^2}}{s}=4{,}2837\cdot 10^9\; \tfrac{kg}{s}=4{,}2837\cdot 10^6\; \tfrac{tons}{s}


Brugbart svar (1)

Svar #5
04. juni 2017 af mathon

den korte version:
                                     4,3 mio tons per sekund.


Skriv et svar til: Hvor mange tons mister Solen af sin masse hvert sekund på grund af fusionsprocesserne (Solen udsender en samlet effekt på 3,85·1026 W)?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.