Matematik

Nogle der kan hjælpe med at finde formelen til opgaven tak på forhånd

05. juni 2017 af hjælpmigerdomed (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hvor stor skal radius på en kugle være, hvis den skal kunne indeholde netop 1 dl.

vand?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. juni 2017 af mathon

Rumfangsformlen:
                                    \small V_{kugle}=\frac{4\pi }{3}\cdot r^3

                                    \small r=\sqrt[3]{\frac{3V}{4\pi}}

                                    \small \small r=\sqrt[3]{\frac{3\cdot (1\; dm^3)}{4\pi}}


Brugbart svar (1)

Svar #2
05. juni 2017 af mathon

korrektion:
                                   \small \small \small r=\sqrt[3]{\frac{3\cdot (100\; cm^3)}{4\pi}}


Svar #3
05. juni 2017 af hjælpmigerdomed (Slettet)

Ok tusind tak


Svar #4
05. juni 2017 af hjælpmigerdomed (Slettet)

Ok så når jeg har regnet det ud har jeg så fundet ud af hvor stor radiusen er

#2

korrektion:
                                   \small \small \small r=\sqrt[3]{\frac{3\cdot (100\; cm^3)}{4\pi}}


har jeg så fundet ud af hvor stor radiusen er?


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. juni 2017 af mathon

…så finder du størrelsen af radius i cm.


Svar #6
05. juni 2017 af hjælpmigerdomed (Slettet)

#5

…så finder du størrelsen af radius i cm.

Ok men jeg fik det til 253,61 osv fik du det til de samme


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. juni 2017 af mathon

                                  \small r=\sqrt[3]{\frac{3\cdot (100\; cm^3)}{4\pi}}=2{,}88\; cm 


Svar #8
05. juni 2017 af hjælpmigerdomed (Slettet)

#7

                                  \small r=\sqrt[3]{\frac{3\cdot (100\; cm^3)}{4\pi}}=2{,}88\; cm 


Yeahh ok det virker mere rigtigt tusind tak det os fordi jeg skriver det på en online lommeregner og jeg er vant til en manuel lommeregner men tusind mange tak


Brugbart svar (0)

Svar #9
05. juni 2017 af mathon

Det er vel et spørgsmål om indtastning af rigtige parenteser.


Skriv et svar til: Nogle der kan hjælpe med at finde formelen til opgaven tak på forhånd

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.