Matematik

eksponentielt voksende funktion

08. juni 2017 af 7klasse (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej studieportalen.
Jeg forstår ikke denne opgave:

Om en eksponentielt voksende funktion f oplyses det, at fordoblingskonstanten er 8, og at f(3)=12

Bestem f(11).

Håber I kan hjælpe!


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. juni 2017 af PeterValberg

Fordoblingskonstanten er 8, hvilket betyder, at når x forøges med 8, fordobles f(x).
I dit tilfælde er f(3) = 12 og f(11) = f(3+8) = 2·f(3) = 24

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
08. juni 2017 af 7klasse (Slettet)

så da det er forblingkonstanten, ganger man med 2?


Brugbart svar (1)

Svar #3
08. juni 2017 af mathon

Generelt:
                                      \small f(x+X_2)=2\cdot f(x)
hvoraf med \small X_2=8

                                      \small f(x+8)=2\cdot f(x)

specielt for \small x=3
                                      \small f(3+8)=f(11)=2\cdot f(3)=2\cdot 12=24


Svar #4
09. juni 2017 af 7klasse (Slettet)

hvorfor ganger du 2 med 12? hvor kommer de 12 fra


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. juni 2017 af mathon

opgaveteksten oplyser:
                                         \small f(3)=12


Skriv et svar til: eksponentielt voksende funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.