Fysik

Adibatisk proces

10. juni 2017 af Amalie1234324 - Niveau: B-niveau

HEJSA

Hvad er en adibatisk proces? Fortår det ikke helt, men er det ikke noget med, at det er en proces, hvor der bliver udført et  arbejde uden varme, og at arbejdet kan ændre den indre energi

Håber i får tid til at hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. juni 2017 af VTP

En adiabatisk proces er en proces, hvor der ikke udveksles varme med omgivelserne. I sådan en proces bliver al arbejdet omsat til indre energi. Fordi der ikke udveksles varme med omgivelserne, vil ændringen i den indre energi udelukkende afhænge af det udførte arbejde.

Brugbart svar (0)

Svar #2
10. juni 2017 af mathon

for hvilken der gælder:

                                       \small \frac{T_1}{T_2}=\left (\frac{V_2}{V_1} \right )^{\kappa -1}
og
                                       \small \small \frac{p_1}{p_2}=\left (\frac{V_2}{V_1} \right )^{\kappa }

hvor forholdet mellem de molære varmekapaciteter \small \frac{C_p}{C_v}=\kappa 


Skriv et svar til: Adibatisk proces

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.