Matematik

Rødder i et andengradspolynom

12. juni 2017 af raindrops (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej min klasse og jeg har på forhånd fået de spørgsmål vi kan komme op til mundtlig matematik årsprøve. Et af spørgsmålene er: Du skal gøre rede for andengradspolynomiets graf, herunder ønskes rødder og belliggenhed i koordinatsystemet. Jeg har fuldstændigt glemt hvad en rod i et andengradspolynom er, og kan ikke finde noget i mine noter om det. Så hvad er rødder i et andengradspolynom?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. juni 2017 af mathon

Når andengradspolynomiet
er:

          \small f(x)=ax^2+bx+c

nulpunkter bestemmes
af:
          \small f(x)=ax^2+bx+c=0         nulpunkter - hvis to - forstået som \small (x_1,0) og \small (x_2,0)

\small x_1 og \small x_2 kaldes også rødder i andengradsligningen

                      \small ax^2+bx+c=0

Opsummeret:

     Et andengradspolynomium har evt. nulpunkter.

     En andengradsligning har evt. reelle rødder.

              


Svar #2
12. juni 2017 af raindrops (Slettet)

Okay, så rødder er bare et andet ord for nulpunkter eller hvad?


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. juni 2017 af mathon

se tilføjelsen i #1.


Svar #4
12. juni 2017 af raindrops (Slettet)

Tak for hjælpen


Skriv et svar til: Rødder i et andengradspolynom

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.