Kemi

Beregning af pH værdi

12. juni 2017 af sofielysdal (Slettet) - Niveau: C-niveau
Hvilken formel vil du benytte, når du skal beregne pH i en saltsyre som har koncentrationen 0,257 mol/L?
Er det pH= -log [H3O+] ???


På forhånd tak ??

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. juni 2017 af mathon

Det er altid den formel:

              \small pH=-\log\left ( \left [ H_3O^+ \right ]/M \right )=-\log\left ( \alpha \cdot\left ( c_s/M \right ) \right)    hvor \small 0<\alpha<1 er ioniseringsgraden,
og
              \small \alpha =1 for stærk syre:

              \small pH=-\log(0{,}257)=0{,}59


Skriv et svar til: Beregning af pH værdi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.