Fysik

Kan nogle hjælpe mig med opgave 1 og 2

13. juni 2017 af leo234 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej har brug for hjælp til opgave 1 og 2 da jeg ikke er den skarpeste til fysik håber i vil hjælpe dokumentet er vedhæftet nedenunder

Vedhæftet fil: Fysik opgave.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. juni 2017 af Number42 (Slettet)

Opg 1

Du skal bruge ideal gas ligningen P V = n R T

p betegner gassens tryk.
V betegner gassens volumen
n betegner gassens molekyleantal målt i enheden mol
R betegner gaskonstanten
T betegner gassens absolutte temperatur

DU kender V R  og T,n regnes ud 

En trykflaske på 10,0 L indeholder 1,31 kg oxygen. Molmassen for oxygen er 32,0 g/mol.

T = 25 C omregnes til kelvin

så find n fra vægten af O2 og  Molmassen

R = 8,314472 [ m^3 Pa K^-1  mol-1^]


Skriv et svar til: Kan nogle hjælpe mig med opgave 1 og 2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.