Matematik

Massefylde

14. juni 2017 af Remilys - Niveau: 7. klasse
Hej.

Jeg har brug for hjælp til nogle opgaver i min matematikbog (Sigma 7). Opgaverne lyder:

13) Hvad vejer en liter ferskvand?
14) Hvad vejer 75 cm3 bly?
15) Et guldsmykke vejer 231,6g. Hvor meget fylder smykket?
16) 7.c's klasselokale måler 6 x 8 x 2,8 m.
A) Hvor stort er rumfanget af klasselokalet?
B) Hvor meget vejer luften i klasselokalet?

Jeg kan simpelthen ikke finde noget som helst på internettet.
Håber i kan hjælpe. Tak på forhånd.

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. juni 2017 af JMBn (Slettet)

Du skal anvende densiteten (massefylden) af materialer, hvori at du har formlen

ρ=m/v

Altså

massefylde = masse / volumen

Hvilket kan omskrives til

Massefylde · volumen = massen

samt

Volumen = massen / massefylden

Her er værdierne for massefylden du skal bruge i din opgave.

Luft: 0,00129 g/cm3
Bly: 11,34 g/cm3
Vand: 1 g/cm3
Guld: 19,3 g/cm3

Du får her et eksempel for opgave 13:

Vand har en massefylde på 1 g/cm3, og volumen er 1 liter, hvilket svarer til 1000 cm3

For at beregne vægten af vandet benytter du massefylde·volumen = masse

Her får du at

1 g/cm3 · 1000 cm3=1000g=1kg


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. juni 2017 af hesch (Slettet)

#0:  Hvordan søger du på nettet?

Hvis du googler "massefylde" får du et væld af links.

Mere specifikt kan du fx google "massefylde bly"


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. juni 2017 af SuneChr

# 0 B)
Luften vejer mindre, når temperaturen stiger.
Der kan således, i klasselokalet, være en forskel på ca. 12 kg ,
hvis temperaturen er fra 0º til 20º
Massefylden for atm. luft, nævnt i # 1, synes at gælde for 0º
Skal I kunne holde varmen i lokalet, er det nok henad 20º, hvor massefylden så er 0,001205 g/cm3 


Skriv et svar til: Massefylde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.