Debat

Kvote 2 - DTU

25. juni 2017 af Hansen2084 (Slettet)

Hej Studieportalen 

Jeg vil blot høre om der tilfældigvis skulle være nogen med erfaring omhandlende at søge ind via. kvote 2 på DTU. Jeg kunne godt tænke mig at læse til diplomingeniør på retningen kaldet "byggeri og infrastruktur". 

Problemet er dog at mit gennemsnit ikke er højt nok iforhold til adgangskvotienten. Jeg vil derfor søge ind via kvote 2 og håbe på det bedste. Jeg gik ikke på en naturvidenskabelig linje i gymnasiet (STX) og har derfor suppleret de naturvidenskabelige fag efterfølgende på DTU. Derudover har jeg arbejdet i et rådgivende ingeniør firma med små opgaver som består i at assistere de ansatte ingeniørere i diverse opgaver.

Mit fagsnit ligger omkring 7. Dvs. mit gennemsnit i de "relevante" fag, som består af Mat A, Fys B og Kemi B. 
Hvordan vil i vurderer mine kvalifikationer for at blive optaget igennem kvote 2? Er der tilfældigvis nogen som har søgt ind på denne uddannelse igennem kvote 2? 

Tak på forhånd 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. juli 2017 af Anders521

Du har formentlig været inde på hjemmesidene

1.   http://www.dtu.dk/Uddannelse/Ansoegning-og-optagelse/Optagelse-bachelor-     diplomingenioer/Adgangskrav/Niveaukrav-til-DTUs-bachelor-og-diplomingenioeruddannelser/Niveaukrav-til-DTUs-diplomingenioeruddannelse

2.  http://www.dtu.dk/uddannelse/ansoegning-og-optagelse/optagelse-bachelor-diplomingenioer/optagelse-i-kvote-2

og har dermed et godt kendskab til hvad der kræves af dig med hensyn til at søge på kvote 2. Umiddelbart kan jeg ikke se at der er stillet karakterkrav, men snarere krav om beståelse af specifikke fag. Vær opmærksom på, at adgangskvotienten ikke er et adgangskrav; se linket

3.  http://www.dtu.dk/uddannelse/ansoegning-og-optagelse/optagelse-bachelor-diplomingenioer/adgangskrav/adgangskvotienter

Jeg kan læse at du ikke har haft  engelsk på B-niveau: dette fag og det tilhørende niveau er også en del af  minimumskravet som du skal have opfyldt. Hvis du ikke har haft engelsk på B-niveau skal du nok søge om dispensation.Men lad mig nu endelig svare på dit spørgsmål:

Ja, jeg vil mene at du står relativ stærk  for at blive optaget gennem kvote 2 på trods af den mangel jeg har påpeget ovenfor.

Jeg ønsker dig held og lykke med din ansøgning :-)


Skriv et svar til: Kvote 2 - DTU

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.