Matematik

ulighed trigonometrisk funktion

08. juli 2017 af Qvark (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg har lidt meget brug for hjælp i følgende opgave: Løs ligningen cos(x)=\frac{1}{2} for x\in \begin{bmatrix} -\prod &\prod \\ 2 & 2 \end{bmatrix}               (tegnet over to-tallet er phi)


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. juli 2017 af StoreNord

cos-1(½) er 60 grader. Altså 1 sjettedel af 2Pi.

Den kan også være 120 grader.

Jeg formodede, at dit interval var            [\frac{-\pi}{2},\frac{\pi}{2}]


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. juli 2017 af StoreNord

Det er helt forkert, hvad jeg skrev i #1.

Se vedhæftede.


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. juli 2017 af mathon

Når \small x\in \left [ -\tfrac{\pi }{2};\tfrac{\pi }{2} \right ] bør løsningen angives i radianer:

da
          \small \cos(-x)=\cos(x)

          \small x=\left\{\begin{matrix} -\tfrac{\pi }{3}\\ \tfrac{\pi }{3} \end{matrix}\right.


         #1   gradtallene var nu rigtige nok. I #2 er du "svunget over" i sinus.


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. juli 2017 af mathon

korrektion:
#1   gradtallet 60º var nu rigtigt nok. I #2 er du "svunget over" i sin(150°).


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. juli 2017 af StoreNord

UPS, Øv.

Nå, #0 er åbenbart græsk-katolsk.      :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. juli 2017 af Eksperimentalfysikeren

π hedder pi, phi (udtalt fi) er φ. Normalt udtales ph som f, f.eks. Phillip.


Skriv et svar til: ulighed trigonometrisk funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.