Fysik

Bestem x-koordinaterne

11. august 2017 af sara1000 (Slettet) - Niveau: A-niveau

En prøve indeholdende kulstof-12-, -13- og -14-ioner der alle har fået fjernet en enkelt elektron bliver sendt ind i et massespektrometer med en magnetfelt på B = 0.18 T med startpositionen givet ved r0 = 0.85 mm. Alle ionerne kommer ind i massespektrometret med en kinetisk energi på T = 86 meV. Som indikeret i figuren nedenfor vil de tre isotoper passere x-aksen tre forskellige steder.

 Bestem x-koordinaterne for der hvor de tre isotopers bane krydser x-aksen. 

Vedhæftet fil: billede sps.gif

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. august 2017 af peter lind

Af kraften på partiklerne fås idet det er en jævn cirkelbevægelse fås m*v2/r = e*v*B. Find heraf radius i cirklen


Svar #2
11. august 2017 af sara1000 (Slettet)

ok men hvad skal  vi  bruge r0  til som står i figruen ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. august 2017 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. august 2017 af peter lind

r0 er startpositionen. centrum for cirkelbevægelsen er derfor r fra denne. Jeg ved ikke hvorfor den står der. Det er jo fuldkommen arbitrært hvor den starter. Jeg vil hellere kalde den 0


Svar #5
11. august 2017 af sara1000 (Slettet)

mener du at vi skal ikke tage denne med i beregningen?


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. august 2017 af peter lind

Jeg mener det er overflødigt;men da den nu står der skal du bare addere det til diametrene af cirkelbanerne.


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. august 2017 af Avalon (Slettet)

Jeg forstår ikke hvad "e" er i den formel, lidt hjælp?


Brugbart svar (1)

Svar #8
11. august 2017 af peter lind

e er elementarladningen eller ladningen af en elektron


Brugbart svar (0)

Svar #9
11. august 2017 af Avalon (Slettet)

Tusind tak :)


Skriv et svar til: Bestem x-koordinaterne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.