Matematik

Rumgeometri - Vektorer I 3D

13. august 2017 af H3h3 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle, jeg har en opgave der lyder således: Punkterne A(2;5;7) og B(-3;4;8). Idet OA og OB betegner stedvektorerne til punktet A og B ønskes:

a) Koordinaterne til OA. 

Skal jeg anvende følgende formel (Se vedhæftet fil) og derudover sætte de kendte punkter ind i følgende formel for at finde koordinatsættet? 

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. august 2017 af fosfor (Slettet)

Du skal ikke bruge nogen formel.

Koordinaterne er givet direkte (2;5;7)


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. august 2017 af SuneChr

# 0  sidste to linjer:  ja.
Idet O = (0 ; 0 ; 0)  vil indsættelse i formen give, som der står i # 1.


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. august 2017 af Soeffi

#0

Formlen ville være rigtig, hvis det var AB, der spurgtes efter.


Svar #4
13. august 2017 af H3h3 (Slettet)

Okay, dette giver logisk mening! 

Men når man f.eks. skal beregne koordinaterne til vektor AB og BA, så skal man vel bare anvende denne formel? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. august 2017 af SuneChr

Af indskudssætningen for vektorer gælder:

OA + AB = OB     og dermed      AB = OB - OA    Hermed skulle differencen være letforståelig.      


Svar #6
13. august 2017 af H3h3 (Slettet)

Okay mange tak for dette!


Skriv et svar til: Rumgeometri - Vektorer I 3D

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.