Matematik

Mangler hjælp til løsning af opgave i mat aflevering

15. august 2017 af astrup99 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle

Jeg har fået en matematik aflevering for der skal afleveres snarrest, dog forstår jeg simpelthen ikke følgende opgave: 

Gør rede for, at x=0 er en løsning til ligningen: x * (2x - 8) = 0 og bestem den anden løsning.

Derfor vil jeg spørge om der er nogen af jer der kan hjælpe mig med denne opgave. 

På forhånd tak 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. august 2017 af fosfor (Slettet)

x=0 er en løsning da du ved indsættelse får

0 * (-8) = 0, som passer

Den anden løsning kræver 2x-8=0


Svar #2
15. august 2017 af astrup99 (Slettet)

Tak, så hvordan vil du skrive udregningen?


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. august 2017 af Mathias7878

2x - 8 = 0

2x = 8

x = 8/2 = 4

dvs. x=4 er en løsning til ligningen

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. august 2017 af mathon

eller fra start

                              \small x\cdot \left ( 2x-8 \right )=2\cdot x\cdot \left ( x-4 \right )=0
nulreglen giver:
                              \small x=\left\{\begin{matrix} 0\\4 \end{matrix}\right.
 

                                                  


Svar #5
15. august 2017 af astrup99 (Slettet)

Det er sikkert mig der ikke forstår noget som helst.. Men jeg forstår stadig ikke hvad det præcise svar er.


Brugbart svar (1)

Svar #6
15. august 2017 af Mathias7878

Gør rede er et andet ord for at bevise, at det er rigtigt

Hvis du indsætter x=0 i ligningen får du:

0 * (2*0-8) = 0

0 * (-8) = 0

0 = 0

Da du ved, at hvis du ganger med 0, får du 0, ligemeget hvilket tal du ganger med. Hermed har du bevist, at x=0 (eller du har gjort rede for) er en løsning til ligningen.

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. august 2017 af fosfor (Slettet)

Din ligning er
 x * (2x - 8) = 0

Det sidste der sker på venstresiden er, at to ting ganges sammen. Da resultatet skal være 0, må der gælde, at en af faktorene (tallene i et gangestykke) er 0, altså enten

x = 0, eller
2x - 8 = 0


Skriv et svar til: Mangler hjælp til løsning af opgave i mat aflevering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.