Matematik

To opgaver fra eksamen d. 23/5 2017

15. august 2017 af tjoe (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej!
 

Jeg har i opgave 6 løst f'(x)=1/x+3. Nu ved jeg så bare ikke hvordan jeg undersøger om y=4x+1 er en ligning for en tangent til grafen f...

I opgave 12 ved jeg slet ikke lige hvordankjeg skal gribe den an; jeg har en idé om, at jeg skal bruge cosinus eller sinus men ved ikke lige hvordan. Her er jeg en smule lost..

På forhånd tak for hjælpen :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. august 2017 af fosfor (Slettet)

Hældningen af tangenten i x er f'(x)=1/x+3

Den ønskede hældning er 4, så
1/x+3 = 4
1/x = 1
x = 1

Dvs. hvis en tangentlinje skal have hældning 4, så skal det være ved x=1.

Find derfor tangentens ligning i x=1, og se så om den stemme med det ønskede


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. august 2017 af fosfor (Slettet)

Vi har

bortset fra der skulle stå 180 = (A - 90) + B/2 + 90

Vedhæftet fil:fig.png

Svar #3
24. august 2017 af tjoe (Slettet)

Tak for hjælpen!!


Skriv et svar til: To opgaver fra eksamen d. 23/5 2017

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.