Matematik

Vinkel mellem to linear funktioner

15. august 2017 af Hanne55 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har to linear funktioner 

f(x) = 2x + 3 

g(x)=-x+5

Jeg skal finde vinkel mellem de to funktioner 

men beregning stemmer ikke 

Vedhæftet fil: beregning.jpg

Brugbart svar (1)

Svar #1
15. august 2017 af fosfor (Slettet)

Tag invers tangens til hældningerne for at få vinklen i forhold til x-aksen.

tan-1(2)
tan-1(-1)

Når de trækkes fra hinanden fås vinkelen mellem funktionernes grafer


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. august 2017 af peter lind

Du har opgivet din vinkel i radianer. Omstil din renemaskine til at bruge grader


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. august 2017 af mathon

                y=a_2x+b_2

                y=a_1x+b_1

for vinklen \delta imellem linjerne 

               \small \tan\left (\delta \right ) =\left | \frac{a_2-a_1}{1+a_2\cdot a_1} \right |

               \small \small \delta =\tan^{-1}\left (\left | \frac{2-(-1)}{1+2\cdot (-1)} \right |\right )


Brugbart svar (1)

Svar #4
15. august 2017 af fosfor (Slettet)

Hvis man både vil have den stumpe og spidse vinkel:

\\\delta_1=|\tan^{-1}(a_1)-\tan^{-1}(a_2)| \\\delta_2=180-\delta_1


Skriv et svar til: Vinkel mellem to linear funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.