Matematik

Bestemmelse af s og t i vektorregning

19. august 2017 af Vovse112 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hey, håber nogen af jer kan hjælpe mig

Jeg ved godt, at det handler om to ligninger med to ubekendte. Jeg er dog ikke helt sikker på, hvordan det skal gøres i forhold til opgaveformuleringen. Det er delopgave b jeg skal have hjælp til forresten!


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. august 2017 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. august 2017 af mathon

a)
              \small \overrightarrow{a}=\begin{pmatrix} -2\\5 \end{pmatrix}        \small \overrightarrow{b}=\begin{pmatrix} -6\\-4 \end{pmatrix}

               \small \overrightarrow{a}\cdot \overrightarrow{b}=\begin{pmatrix} -2\\5 \end{pmatrix}\cdot \begin{pmatrix} -6\\-4 \end{pmatrix}=12+(-20)


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. august 2017 af Anders521

Hejsa,

du skal vide hvad prikproduktet ml. vektorene a og b er, og definitionen for længden for en vektor. Med disse to ting kan du løse opgaven.


Svar #4
19. august 2017 af Vovse112 (Slettet)

Tusind tak til jer begge!


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. august 2017 af mathon

b)

          \small \small \begin{pmatrix} -2\\s \end{pmatrix}\cdot \begin{pmatrix} t\\-4 \end{pmatrix}=-32

          \small -2t-4s=-32

           \small t+2s=16

           \small t=(16-2s)

samt

          \small \left | \overrightarrow{b} \right |=2\cdot \sqrt{(-2)^2+s^2}

          \small t^2+(-4)^2=4\cdot \left ( 4+s^2 \right )

          \small t^2+16=16+4s^2

          \small \small t^2=4s^2
     


Skriv et svar til: Bestemmelse af s og t i vektorregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.