Matematik

Målestoksforhold og fart.

23. august 2017 af Camilladamgaard1 - Niveau: 9. klasse

På et kort der er tegnet i målestoksforholdet 1 : 1.000.000 er vejlængden mellem 2 byer 18 cm. Hvordan finder jeg ud af hvor lang tid en billist er om at køre fra den ene by til den anden, hvis han kører med en gennemsnitsfart på 100 km/t?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. august 2017 af OliverHviid

Hint: 1:1.000.000 betyder, at 1 cm på kortet=1.000.000 cm i virkeligheden. Med den viden kan du finde ud af, hvor langt 18 cm er. Herfra kan du anvende, at tid=vejlængde/fart


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. august 2017 af mathon

                 1 mm ≡ 106 mm ≡ 103 m ≡ 1 km

                 10 mm = 1 cm ≡ 10 km           

                                 \small 18\; cm\equiv 180 \;km    

endvidere for konstant fart:

                 \small tid=\frac{a\! f\! stand}{f\! art}=\frac{180\; km}{100\; \tfrac{km}{t}}              


Skriv et svar til: Målestoksforhold og fart.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.