Matematik

bestem integralet

24. august 2017 af Mm98 - Niveau: A-niveau

Hej allesammen jeg har fuldstændig glemt hvordan man gør, er der en der kan forklare mig det? 

\int\frac{2x}{x^2+3}dx

Jeg ved hvilken formel jeg skal bruge, men alt andet har jeg glemt... 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. august 2017 af mathon

    sæt
               \small u=x^2+3      og   dermed  \small \mathrm{d}u=2\mathrm{d}x
og substituer

…gør færdig.


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. august 2017 af Anders521

Hejsa,

okay du siger du ved hvilken formel du skal bruge (jeg ville nok først forsøge med substitutionsmetoden), men hvad siger formlen? 


Svar #3
24. august 2017 af Mm98

hvorfor bliver alle ved med at ændre på bogstaverne? hvorfor bliver t eller g(x) ikke benyttet? :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. august 2017 af mathon

Bogstavvalget har intet med beregningsmetoden at gøre.

Iøvrigt kan t i tætte sammenskrivninger være vanskeligt at skelne, hvorfor jeg vælger u. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. august 2017 af mathon

                \small \int \frac{2x}{x^2+3}\; \mathrm{d}x=\int \frac{1}{x^2+3}\; 2x\mathrm{d}x=\int \frac{1}{u}\; \mathrm{d}u=\ln(u)+k=\ln(x^2+3)+k


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. august 2017 af Anders521

Hejsa,

hvorfor bliver alle ved med at ændre på bogstaverne? hvorfor bliver t eller g(x) ikke benyttet? :)

så du foretrækker måske at skrive t=x^{2}+3 ? Det er der intet galt med, men jeg tror det er kutyme at bruge u fremfor andre bogstaver.


Skriv et svar til: bestem integralet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.