Matematik

brøker det haster!!!!

24. august 2017 af Emmaa1212 - Niveau: B-niveau

jeg har fået den her brøk som jeg simpelthen ikke kan løse:

7 3/4 : 3 2/5

på forhåand tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. august 2017 af StoreNord

gang med 20 før og efter  ":".

(140+15):(60+8)=?


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. august 2017 af peter lind

Sæt brøkerne på en fælles brøkstreg og fortag derefter divisionen


Svar #3
24. august 2017 af Emmaa1212

.


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. august 2017 af StoreNord

En kvotient er ligesom en brøkstreg. Man kan forlænge med 20 uden at ændre den faktiske værdi.

(140+15):(60+8)=155:68 = 2 + 19/68


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. august 2017 af SuneChr

.SP 240820172221.JPG

Vedhæftet fil:SP 240820172221.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #6
24. august 2017 af SuneChr

SP 240820172221.JPG
Da 5, 17 og 31 alle er primtal, kan brøken ikke forkortes efter multiplikation i tæller og nævner,
men brøken kan laves om til blandet tal, hvis man vil have det.


Skriv et svar til: brøker det haster!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.