Matematik

HJÆLP - VEKTORER

25. august 2017 af Jpz56cwg (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej er der en rar sjæl der kan vise mig hvordan jeg kan udregne den vedhæftede opgave?

jeg kan virkelig ikke få resultatet til at give mening :/

Vedhæftet fil: uden hjælpemidler.docx

Brugbart svar (1)

Svar #1
25. august 2017 af MatHFlærer

Hej hvor meget har du prøvet?


Brugbart svar (1)

Svar #2
25. august 2017 af MatHFlærer

Så du skal bruge determinaten. Dvs.

det(\overrightarrow{a},\overrightarrow{b})=a_1\cdot b_2-a_2\cdot b_1


Svar #3
25. august 2017 af Jpz56cwg (Slettet)

#2 hvad for du svaret til når du udregner det?

uanset hvad jeg gør så får jeg det til 11 hvilket ikke giver nogen mening overhoved


Svar #4
25. august 2017 af Jpz56cwg (Slettet)

Jeg har siddet fast i den samme opgave siden igår :/


Brugbart svar (1)

Svar #5
25. august 2017 af MatHFlærer

Jeg får 19 eftersom

a_1=3, a_2=2, b_1=-2, b_2=5

Så ifølge det jeg skrev får du

det(\overrightarrow{a},\overrightarrow{b})=3\cdot 5-2\cdot (-2)=15+4=19


Svar #6
25. august 2017 af Jpz56cwg (Slettet)

nu kan jeg godt se min fejl, jeg har glemt et par fortegn :-0

Tusind tak for hjælpen! :)


Svar #7
25. august 2017 af Jpz56cwg (Slettet)

Men hvor får du egentlig 15 + 4 fra?

nej ligemeget det har jeg fundet ud af :)


Brugbart svar (1)

Svar #8
25. august 2017 af MatHFlærer

Sådan! :-) God aften

Mvh Anders


Svar #9
25. august 2017 af Jpz56cwg (Slettet)

Tak og i ligemåde! :)

Brugbart svar (0)

Svar #10
26. august 2017 af mathon


Skriv et svar til: HJÆLP - VEKTORER

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.