Matematik

Bestem Monotoniforhold - hjælp

26. august 2017 af NiklasLarsenMolbjerg - Niveau: B-niveau

Hej Alle

Jeg har brig for hjælp til disse to opgaver. (Se vedhæftet)

Jeg har særligt brug for hjælp til at tegne en monotonilinje


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. august 2017 af StoreNord

Dette kan vel hjælpe dig nooget:Bestem Monotoniforhold - hjælp.png


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. august 2017 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. august 2017 af mathon

               \small f{\, }'(x)=3x^2-2x=3x\left(x-\tfrac{2}{3}\right)

                       \small f{\, }'(x)=0\Leftrightarrow x=\left\{\begin{matrix} 0\\ \tfrac{2}{3} \end{matrix}\right.

               \small g{\, }'(x)=x^3-2x^2-8x=x(x^2-2x-8)=x(x+2)(x-4)

                       \small g{\, }'(x)=0\Leftrightarrow x=\left\{\begin{matrix} -2\\ 0\\4 \end{matrix}\right.

Bestem nu fortegnsvariationen for henholdsvis \small f{\, }'(x) og \small g{\, }'(x), som er bestemmende for monotonien for \small f(x) og \small g(x).


Skriv et svar til: Bestem Monotoniforhold - hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.