Matematik

Hvornår er formel b billegere end formel a.

27. august 2017 af Wuf1 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej!

Jeg sidder lidt fast, kan ikke forstå hvordan man skal finde frem hvornår formel b er billigst, spørgsmålet er således:

Hvornår er Firma B billegere end Firma A, hvis prisen for tæpperne er:
Firma A sælger tæpper til en pris på 160 kr per m2 + 200 i levering.
Firma B sælger tæpper til en pris på 150 kr per m2 + 380 i levering.

Her vil jeg så bruge disse formler:
y1=160x+200
y2=150x+380

Men hvordan finder jeg frem til hvor mange tæpper man skal bestille fra Firma B, før det er billigere end Firma A?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. august 2017 af Mathias7878

Sæt de to funktioner lig hinanden og løs mht. x

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. august 2017 af SuneChr

# 1 Jo, men hellere løse det hele på én gang. Lighedstegnet skal ikke med.
x ∈ N :       150x + 380  <  160x + 200


Svar #3
27. august 2017 af Wuf1 (Slettet)

Tak for svar, jeg er dog desværre ikke helt med.

Kan du give et eksempel på en udregning, så giver det måske mere mening?


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. august 2017 af fosfor (Slettet)

Subtraher 200 og 150x på begge sider

Brugbart svar (2)

Svar #5
27. august 2017 af Mathias7878

160x+200 = 150x+380

10x = 180

x = 180/10 = 18

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. august 2017 af SuneChr

# 5
Nej, x er ikke lig med 18. Nærlæs opgaven i # 0.


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. august 2017 af Mathias7878

#6

Dvs. når man bestiller over 18 tæpper, dvs. 19 eller derover, så vil firma B være billigere end firma A.

Er det ikke fint bare at sætte de to funktioner lig hianden og løse mht. x?

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #8
27. august 2017 af SuneChr

x ∈ N  ∧  x ≥ 19          vil være et fornuftigt svar.


Brugbart svar (0)

Svar #9
27. august 2017 af fosfor (Slettet)

#8 Hvorfor kan man ikke købe 18.5 m2 tæppe?? Svaret må da være:
x ∈ R   Λ    x  > 18


Brugbart svar (0)

Svar #10
28. august 2017 af SuneChr

# 9
Det har du ret i, såfremt varen også sælges i brøkdele af en hel m2 .
Det er der nok ikke mange forretninger der gør, men du har ganske ret.


Skriv et svar til: Hvornår er formel b billegere end formel a.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.