Matematik

Funktioner

28. august 2017 af sarahh27 (Slettet) - Niveau: B-niveau

At køre med et bestemt taxafirma i dagtimerne koster 33,00 kr i startgebyr samt 10,55 kr. pr. km. Det antages, at der ikke betales for ventetid.

a) Opstil en formel for sammenhængen mellem turens længde (antal km) som betegnes x og det beløb, man skal betale for turen som kaldes f(x).

b) Hvor langt kan man køre for 200 kr?

c) Kan man komme fra Espergærde st. til Helsingør havn hvis man har 100 kr? (i taxi vel og mærke )?

d) Et andet taxifirma har følgende takster : 50 kr i startgebyt og 8,5 kr. pr. km. Hvor langt skal man køre for at det koster det samme med de to firmaer?

NOGLE SOM KAN HJÆLPE, DET HASTER


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. august 2017 af Mathias7878

a) Benyt den lineære funktion på formen y = ax+b til at opstille en formel for sammenhængen.

b) Løs ligningen 200=f(x)

c) Du skal nok finde ud af afstanden mellem Espersgærde st. til helsingør og derefter indsætte det som x i f(x)

d) Opstil en tilsvarende formel for det andet taxifirma (kald den f.eks. g(x)) og løs da ligningen f(x)=g(x)

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. august 2017 af mathon

c)
          Afstanden fra Espersgærde St. til Helsingør er ca. 7,5 km.


Skriv et svar til: Funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.