Matematik

hjælp til at forstå hvad jeg skal i opgaven

30. august 2017 af sandrai - Niveau: A-niveau

Hej jeg har lige et problem med at finde ud af hvad de vil have mig til at finde i opgaven. 

jeg har vedhæftet et billede af den. det jeg ikke forstår er om det er længden eller determinant eller hvad det er :-) og hvad det der 10a + 6b betyder :-) 

håber i vil hjælpe :-) 

-Sandra 

Vedhæftet fil: Udklip 2.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. august 2017 af Mathias7878

\vec{a}+\vec{b} =\binom{a1+b1}{a2+b2}

\vec{a}-\vec{b} =\binom{a1-b1}{a2-b2}

\vec{10a}+\vec{6b} =\binom{10*a1+6*b1}{10*a2*+6*b2}

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. august 2017 af Mathias7878

\vec{a}=\binom{a1}{a2} = \binom{2}{3}

og

\vec{b}=\binom{b1}{b2} = \binom{7}{-5}

- - -

 

 


Svar #3
30. august 2017 af sandrai

så det er længden? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. august 2017 af Mathias7878

Læs evt:

http://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-b/vektorer-i-2d/regning-med-vektorer

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. august 2017 af Eksperimentalfysikeren

Der er tale om tre regneudtryk, der hver giver en vektor som resultat. Du skal hverken tænke på længder eller determinanter. Du skal bare bruge,

at summen af to vektorer er en vektor, hvis koordinater er summerne af de to vektorers koordinater,

at differensen af to vektorer er en vektor, hvis koordinater er differenserne af de to vektorers koordinater, og

at produktet af et tal og en vektor er en vektor, hvis koordinaret er vektorens koordinater ganget med tallet.


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. august 2017 af Mathias7878

#5

Dog har produktet også noget med længden at gøre, ikke sandt?

Hvis du ganger vektor a med ti, vil vektor a blive ti gange længere.

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #7
31. august 2017 af Eksperimentalfysikeren

Jo. Vektoren k*a er den vektor, hvis længde er k*|a| og sammeretning som a, hvis k er positiv, og modsat rettet a, hvis k er negativ. Heraf kan man vise, at hvis a har koordinaterne

\begin{pmatrix} a_{1}\\ a_{2} \end{pmatrix},

har k*a koordinaterne

\begin{pmatrix} k*a_{1}\\ k*a_{2} \end{pmatrix}.

Det, er så det, man bruger i opgaven, uden at beskæftige sig med længden.


Skriv et svar til: hjælp til at forstå hvad jeg skal i opgaven

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.