Matematik

Bestem Integralet for (2x)/(X^2+1) ???

03. september 2017 af saracad (Slettet) - Niveau: A-niveau

Bestem integralet:

      \int_{0}^{1}(2x/x^2+1)dx

Har prøvet alverdens ting men kan bare ikke få det til at gå op.. hjælp? haha


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. september 2017 af StoreNord

2x/x²  =  2/x              har du skrevet opgaven rigtigt?

Måske sku det være:   2x/(x²+1)


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. september 2017 af StoreNord

Ja, det kan jeg jo se i overskriften!

Integranten \; \; \frac{2x}{x^{2}+1}          er den afledede af en sammensat funktion       \frac{1}{noget}.

Dette "noget" må være    x²+1.   For når det afledes blir det netop 2x. 


Svar #3
04. september 2017 af saracad (Slettet)

#2

Ja, det kan jeg jo se i overskriften!

Integranten \; \; \frac{2x}{x^{2}+1}          er den afledede af en sammensat funktion       \frac{1}{noget}.

Dette "noget" må være    x²+1.   For når det afledes blir det netop 2x. 

Forstår ikke helt hvad du mener, kan du uddybe lidt med beregninger?


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. september 2017 af StoreNord

En differentieret funktion der er blevet til en brøk, kan ha været en ln(x).

Det som står i denne tælleren er faktisk nævneren som er blevet differenteret.

Det bør lede tanken hen på at det kan ha været en sammensat funktion.

Den afledede af en sammensat funktion er nemlig:

          "Den ydre differentieret     af den indre    ganget med den indre   differentieret"

Hvis den ydre er differentieret til (1/x)  , må den have været  ln(x).

Hvis den indre er differentieret til  2x  kan den udmærket før have været   x²+1.

Heraf kan vi slutte, at den kan have været:

                                                            ln(x²+1)

Bestem Integralet for.png

Vedhæftet fil:Bestem Integralet for.png

Skriv et svar til: Bestem Integralet for (2x)/(X^2+1) ???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.