Matematik

Omskrive formel ved at isolere.

03. september 2017 af Julia24 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hejsa, jeg har i matematik fået denne opgave, som mange fra min klasse og jeg ikke forstår. 

Omskriv formlen, så t bliver isoleret 

s = 4,91* t^2

Nogen der kan hjælpe med dette? 

Kh. Julia 


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. september 2017 af Stræbende

s = 4,91*t^2

Dividere med 4,91 på begge sider:

\frac{s}{4,91}=\frac{4,91*t^2}{4,91}

4,91 går ud på venstre side af lighedstegnet, så der kun står t2 tilbage:

\frac{s}{4,91}=t^2

For at fjerne potensen, tager man kvadratroden på begge sider:

\sqrt{\frac{s}{4,91}}=\sqrt{t^2}

\sqrt{\frac{s}{4,91}}=t

Løsningen bliver:

t=\sqrt{\frac{s}{4,91}}


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. september 2017 af Anders521

Hejsa,

Der mangler vist en løsning hos #1: alle ligninger af formen x^{2}=a vil have to løsninger. 


Skriv et svar til: Omskrive formel ved at isolere.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.