Matematik

Bestem sidelængden x i grundfladen

10. september 2017 af zserdx (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej derude

Jeg har fået stillet følgende opgave:

Figuren viser en model af grundfladen i en hytte. Grundfladen er opbygget af 12 ens, ligebenede trekanter med grundlinjen X.

a) Bestem vinkel A - Jeg fik vinkel A til 30 grader

Der oplyses, at grundfladen af hytten er 22m^2

b) Bestem sidelængden x i grundfladen.

På forhånd tak :)


Svar #1
10. september 2017 af zserdx (Slettet)

Her er et billede af figuren

Vedhæftet fil:Screenshot (Mat).png

Brugbart svar (0)

Svar #2
10. september 2017 af StoreNord

Kald radierne  r.

Brug "appelsin-formelen".  Arealealet af en trekant er:   ½a*b*sin c

Altså      ½ r²*sin30

Arealet er også  22/12

Arealet er også  ½h*g


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. september 2017 af StoreNord

½h*g            kan du nok ikke bruge til noget.               :)          men

Trekantens \; areal\: A_{T}=\frac{1}{2}\cdot r\cdot r\cdot0.5=\frac{22}{12}\Leftrightarrow r=\sqrt{\frac{22}{3 }}

Sinus-relationen siger:\; \; \frac{sin(30)}{x}=\frac{sin(75)}{r}     

indsæt værdien for  r  og løs ligningen med hensyn til x


Skriv et svar til: Bestem sidelængden x i grundfladen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.