Fysik

hjæælp til nogen opgaver haster

10. september 2017 af iisommerii (Slettet) - Niveau: B-niveau

opgave 1 Kogeplade

En kogeplade til 230 V indeholder to tråde med resistanserne 45,5 Ω og 75,0 Ω. Trådene kan med en omskifter forbindes til elnettet enkeltvis eller koblet sammen i serie eller i parallel.

- beregn de mulige resistanser af kogepladen

- find de tilsvarende værdier af den elektriske effekt

opgave 2

karakteristikker for serie og parallekobling

\begin{bmatrix} U/V & & & I/mA & & \\ 0 & & & 0 & \\ 6,5 & & & 48 & & \\ 1,10 & & & 101 & \\ 1,87 & & & 149 & \\ 3,25 & & & 202 \\ 4,76 & & & 230 \\ 5,95 & & & 250 \end{bmatrix}

Tabellen giver sammenhørende værdier for spændingsfaldet U over en pære og strømstyrken I gennem den

- skitsere pærens karakteristik 

pæren kobles sammen med en 47,0 Ω resistor

- indtegn resistors karakteristik sammen med pærens karakteristik

- konstruerer seriekobling karakteristik ved at benytte reglen om seriekobling 

- konstruerer parallekoblings karakteristik ved at benytte knudereglen om addition af strømstyrker


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. september 2017 af mathon

opgave 1 Kogeplade

           seriekobling:
                                         \small R_s=R_1+R_2

           parallelkobling:
                                          \small R_p=\frac{R_1\cdot R_2}{R_1+R_2}

           effekt:
                                           \small P=\frac{U^2}{R}

                                  

                                      kobling            resistans           effekt
                                      enkelt                45,50 Ω          1162,64 W
                                      enkelt                75,00 Ω          705,33 W
                                      serie                 120,5 Ω          439,004 W
                                      parallelt            28,3195 Ω      1867,97 W


Svar #2
10. september 2017 af iisommerii (Slettet)

så i seriekobling skal jeg så sige 45,50 + 75,0


Skriv et svar til: hjæælp til nogen opgaver haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.