Matematik

Integration ved substitution

10. september 2017 af frederasmussen - Niveau: A-niveau

Hejsa, jeg har et hurtigt spørgsmål i forbindelse med denne opgave:

Jeg skal integrere e^-5x vha. substitution. 

Jeg har fundet den indre funktion u. u = -5x.

Jeg har opstillet udtrykket du/dx = -5. 

Jeg har isoleret du. du = -5 * dx.

Og nu skal jeg isolere dx, og jeg er lidt i tvivl om hvordan, for jeg tænker, der er en smartere måde at gøre det på, end at sige:

-5 / du = dx. 

Er der nogen, der kan hjælpe, så jeg kan komme videre?

På forhånd, tusinde tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. september 2017 af fosfor (Slettet)

 du = -5 * dx.
                     divider med -5
-1/5 du = dx


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. september 2017 af SuneChr

u = - 5x
dx = - 1/5 du


Skriv et svar til: Integration ved substitution

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.