Matematik

Partikulær løsning med kendt tangent, HJÆLP

13. september 2017 af joachimbulow (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg skal finde en partikulær løsning til differentialligningen: y' = - y + 1 - 3x
Eneste oplysning givet er, at grafen har en tangent med ligningen y = - 2x + 3

Mere eller mindre bar grund, men tænker, siden man normalt har et punkt givet og differentierer til denne x-værdi for tangentens a, på en måde måske skal integrere eller noget..
Al hjælp modtages


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2017 af janhaa

y' = -(-2x+3) + 1 - 3x = -x - 2

dy = (-x-2) dx

integrerer

y = -0,5x^2 - 2x + c


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. september 2017 af fosfor (Slettet)

#1 Tangenten er approximativ i alle andre punkter end udviklingspunktet, og kan derfor ikke erstatte y.


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. september 2017 af fosfor (Slettet)

Løs differentialligningen og find
4 - 3 x + k e-x

Differentier og sæt lig -2 (som er tangentens hældning) og isoler x
x = ln(-k)

Udregn tangentligningen i x = ln(-k)
3 - 2 x - ln(-k)

Dvs. k=-1


Svar #4
13. september 2017 af joachimbulow (Slettet)

Hmmm, så svar #1 er ikke godkendt? Kan godt følge fremgangsmåden ellers. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. september 2017 af fosfor (Slettet)

#4 Forstår du ikke resten af #3 efter de første 2 linjer


Svar #6
13. september 2017 af joachimbulow (Slettet)

Drenge den er hjemme, fandt sku ud af det. Fik også -1-


Skriv et svar til: Partikulær løsning med kendt tangent, HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.