Matematik

vektor regning

13. september 2017 af Carl1324 (Slettet) - Niveau: A-niveau

opgaven lyder:

b) Du skal beskrive og illustrere ved hjælp af kurver, hvad der sker med de to kraftvektorer

S1 og S2, når vinklen z varierer. 

har ingen ide hvordan


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2017 af SuneChr

Hvis du mener, at s1 og s2 udspænder et parallellogram, og vinklen imellem dem er z ,
benyttes cos relationen, hvor vinklen er (180 - z)º og dens to hosliggende sider er |s1| og |s2|
Længden af den resulterende vektor s1 + s2  ligger således overfor vinklen (180 - z)º . 


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. september 2017 af mathon

Vektorerne \small \overrightarrow{S}_1 og \small \overrightarrow{S}_2 skifter retning, når z varierer
og resultanten \small \overrightarrow{S}_{res}=\overrightarrow{S}_1+\overrightarrow{S}_2  skifter både retning og længde.

                   \small \small \left |\overrightarrow{S}_{res} \right |(z)=\sqrt{\left | \overrightarrow{S}_1 \right |^2+\left | \overrightarrow{S}_2 \right |^2+2\cdot \left | \overrightarrow{S}_1 \right |\cdot \left | \overrightarrow{S}_2 \right |\cdot \cos(z)}

som anvist i #1,

hvor
                 \small \sqrt{\left | \overrightarrow{S}_1 \right |^2+\left | \overrightarrow{S}_2 \right |^2-2\cdot \left | \overrightarrow{S}_1 \right |\cdot \left | \overrightarrow{S}_2 \right |}\; \; \leq \; \; \left |\overrightarrow{S} \right |_{res}\; \; \leq \; \; \sqrt{\left | \overrightarrow{S}_1 \right |^2+\left | \overrightarrow{S}_2 \right |^2+2\cdot \left | \overrightarrow{S}_1 \right |\cdot \left | \overrightarrow{S}_2 \right |}


Svar #3
15. september 2017 af Carl1324 (Slettet)

her er figuren til opgave min fejl.

Vedhæftet fil:....PNG

Brugbart svar (0)

Svar #4
15. september 2017 af SuneChr

....PNG
Beskriv, med ord, hvad vi ser på Fig. 5  .



 


Skriv et svar til: vektor regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.