Matematik

Bestem konstanterne i andengradspolynom

14. september 2017 af cucumber123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Et andengradspolynomium er bestemt ved: f(x)=ax^2+bx+c.

Det oplyses, at f har nulpunkterne -2 og 4 samt at f(1)= 4,5 . Bestem a, b og c.

Jeg har vitterligt ingen anelse.

Nogen der kan hjælpe evt. bare med metode jeg skal bruge


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2017 af fosfor (Slettet)

Andengradspolynomiet kan skrives som
a(x-r1)(x-r2)    hvor r1 og r2 er rødderne

Dvs.
a(x + 2)(x - 4)

Indsættes x=1 fås
a*3*(-3) = -9a = 4.5

Dvs. a=-1/2, og dermed f(x) = (x + 2)(4 - x)/2 = ......


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. september 2017 af Eksperimentalfysikeren

Nulpunkterne kan du kalde r1 og r2. Der gælder så, at f(x) = a(x-r1)(x-r2). Heri indsætter du de to værdier for r1 og r2 og værdien x=1, så kan du finde a. Derefter ganger du parenteserne ud og finder koefficienterne.


Skriv et svar til: Bestem konstanterne i andengradspolynom

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.