Matematik

Isolering af r i renteformlen

14. september 2017 af lee charlie (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej!

Jeg har en ligning der ser sådan ud: 2468=1750*(1+r)^(9) og jeg vil isolere r.

Først har jeg skilt mig af med slutkapitalen ved at dividerer. Så ville jeg tage den 9.rod for at få potensen væk. Jeg er ret overbevist om at jeg bruger den korrekte fremgangsmetode, men mit resultat bliver -1, hvilket ikke giver mening i min verden. 

Er der nogle venlige mennekser der kan give mig en hånd? 

På forhånd mange tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2017 af Eksperimentalfysikeren

Det ser ud til, at du er på rette sport, men regner galt. Prøv at skrive dine beregninger, så vi kan se dem.


Svar #2
14. september 2017 af lee charlie (Slettet)

Yes! 

((2468)/(1750))=(1+r)^(9)

1+r=root(((2468)/(1750)),9)

Jeg ved ikke om du kan tyde dette?


Svar #3
14. september 2017 af lee charlie (Slettet)

altså den 9.rod af 2468/1750


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. september 2017 af Meteora1 (Slettet)

9√((2468/1750) = 1+r

r = .0389


Svar #5
14. september 2017 af lee charlie (Slettet)

hmm altså 0,389% eller 3,89%?


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. september 2017 af Meteora1 (Slettet)

3.89 %


Svar #7
14. september 2017 af lee charlie (Slettet)

Mange tak for hjælpen, jeg forstår stadigt ikke hvor det er gået galt i min udregning første gang, men nu er jeg med. 


Skriv et svar til: Isolering af r i renteformlen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.