Matematik

Funktion grænseværdi

16. september 2017 af SofieHJL (Slettet) - Niveau: A-niveau

Har fået en funktion: U(t)=A(1-e^(Bt^2))+C 

hvor A, B og C er positive parametre. 

Opgaven lyder på at lade A, B og C være vilkårlige positive parametre. Skal herefter udtrykke lim(t->uendelig)U(t) ved parametrene A og C. 

Ved ikke helt hvordan jeg skal gøre det og gribe opgaven an. Er der nogle der evt. kan hjælpe? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2017 af SuneChr

U\left ( t \right )=A\left ( 1-e^{Bt^{2}} \right )+C            \Leftrightarrow            U\left ( t \right )=-Ae^{Bt^{2}}+A+C\rightarrow \: \: ?\: \: \textup{for}\, t\rightarrow \infty

Er du sikker på, at der ikke skal stå   e^{-Bt^{2}}  ?
                                                                          


Svar #2
17. september 2017 af SofieHJL (Slettet)

Nej, der skal være minus foran e. Men hvad er der sket på højresiden af udtrykket? Kan ikke helt forstå det

Skriv et svar til: Funktion grænseværdi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.