Matematik

Skæringspunkt mellem to linæregrafer

19. september 2017 af trønninge (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, jeg har en opgave for til fredag og ville høre om nogen lige ville foklare noget for mig.

Jeg har opgaven at skulle finde funktionen af f med disse oplysninger:

f(5) = 7 og f(10) = 17.

Jeg kan nogle lunde tænke mig til det, men hvodan jeg skal forklare en beregning er jeg lidt i tvivl om.

Håber nogle kan hjælpe :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. september 2017 af mathon

      linjens ligning
      er når
                                 \small a=\tfrac{y_2-y_1}{x_2-x_1}

                                 \small y=ax+(y_1-a\cdot x_1)

                                 


Svar #2
19. september 2017 af trønninge (Slettet)

Vil du så sige at at 5 er x og 7 er y?


Svar #3
19. september 2017 af trønninge (Slettet)

#1

      linjens ligning
      er når
                                 \small a=\tfrac{y_2-y_1}{x_2-x_1}

                                 \small y=ax+(y_1-a\cdot x_1)

                                 

vil du så sige at x er 5 og y er 7?


Brugbart svar (1)

Svar #4
19. september 2017 af mathon

             \small x_1=5                \small y_1=7

             \small x_2=10              \small y_2=17


Svar #5
19. september 2017 af trønninge (Slettet)

#4

             \small x_1=5                \small y_1=7

             \small x_2=10              \small y_2=17

Super mange tak


Skriv et svar til: Skæringspunkt mellem to linæregrafer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.