Matematik

3 ligninger med 2 ukendte

20. september 2017 af majidfan123 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej SP, jeg har et problem med en bestemt opgave jeg har fået for i min matematik aflevering.

Opgaven lyder på at jeg skal løse denne ligningssystem: 2x + y - 2 = 3 ∧ 3y = 9x – 15

Jeg ved ikke helt, hvordan den skal løses, så jeg håber nogen der kan hjælpe.

Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2017 af PeterValberg

Det er altså kun to ligninger med to ubekendte :-)

Se dette < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. september 2017 af Mathias7878

Isoler y i den første ligning og brug det til at bestemme x i den anden ligning:

2x+y-2 = 3

y = 5-2x

Indsæt så y=5-2x i den anden ligning og isoler x:

3y = 9x-15

3*(5-2x) = 9x-15

15-6x = 9x-15

30 = 15x

x = \frac{30}{15} = 2

Indsæt nu x=2 ind i den første ligning, hvor du isolerede y:

y = 5-2x = 5-2*2 = 5-4 = 1

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. september 2017 af mathon

                  \small 2x+y-2=3

                  \small y=-2x+5     som indsat i 

                  \small 3y=9x-15    identisk med

                  \small y=3x-5
giver:
                  \small \small -2x+5=3 x-5                   

                  \small 10=5x

                  \small 2=x     som indsat i \small y=3x-5
giver:
                  \small y=3\cdot 2-5=1
                  


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. september 2017 af Mathias7878

Svar #3 er også en mulighed

- - -

 

 


Skriv et svar til: 3 ligninger med 2 ukendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.