Matematik

Distance afstand

20. september 2017 af Elninoo - Niveau: 9. klasse

Har brug for hjælp: Hvor langt er der fra A til C? Hvordan løser i den? Tak på forhånd

Vedhæftet fil: mat hygge.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2017 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. september 2017 af fosfor (Slettet)

Hvordan regnede du BC ud


Svar #3
20. september 2017 af Elninoo

Logisk regnng, tænkte det var halvdelen så bare *2  :D 


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. september 2017 af peter lind

Nu er tegnene på figuren noget utydelig så med forbehold:Brug pytagoras a2+c2=b2


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. september 2017 af fosfor (Slettet)

Det er så også rigtigt, og på samme måde som BC er 1/2 (halvdelen) kan man sige at AC er 1/2,24

Dvs. på samme måde som
BC = 4*2
har vi
AC = 4 * 2.24


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. september 2017 af StoreNord

Det lille lodrette stykke forholder sig til det store lodrette stykke    lige som  2.24  forholder sig til  AC.


Svar #7
20. september 2017 af Elninoo

Så 2,24 er det halve af den linje? *2. Men hvordan kan det så kun være det lille stykke på selve tegningen? 


Brugbart svar (0)

Svar #8
20. september 2017 af fosfor (Slettet)

De to trekanter har samme vinkler, og derfor er der tale om en forstørrelse/formindskelse trekanterne imellem.

Figuren viser at den ene side bliver 4 gange større ved forstørrelse. Det samme gælder så de andre sider, hvis længde i den store trekant dermed er

2 * 4     og      2.24 * 4


Svar #9
20. september 2017 af Elninoo

Vanvittigt Fosfor! Ty mate, logisk. 

1 Deciliter gryn vejer 60 gram?
Hvormange gram vejer 0,75 DL gryn så? 
Hvordan faen? Mellemregningen? Kan slet ikke løse den 


Brugbart svar (0)

Svar #10
20. september 2017 af StoreNord

#6

Det lille lodrette stykke forholder sig til det store lodrette stykke    lige som  2.24  forholder sig til  AC.


                                             \frac{1}{4}=\frac{2.24}{AC}\frac{1}{4}=\frac{2.24}{AC}


Brugbart svar (0)

Svar #11
20. september 2017 af fosfor (Slettet)

60 gram pr. deciliter   *   1 deciliter   =   60 gram

60 gram pr. deciliter   *   0.75 deciliter   =   45 gram


Svar #12
20. september 2017 af Elninoo

Oh, forstår nu!  
Har en opgave der lyder: 5(x-2)=-15= Skal jeg ikke gøre såldes: +15 på begge sider= 
21(x-2)= 21/-2?. Eller tager jeg fejl fosfor?


Brugbart svar (0)

Svar #13
20. september 2017 af OliverHviid

Nu er jeg ikke lige  fosfor, men start med at gange parentesen ud. Isolér  derefter x.


Svar #14
20. september 2017 af Elninoo

=5*2 = 10? 5*x= 5 x

+10= = -5x. 
-5x +5= -1? 
Er jeg gal på den


Brugbart svar (0)

Svar #15
20. september 2017 af StoreNord

Eller stang-beruset.


Svar #16
20. september 2017 af Elninoo

hhaahahah


Brugbart svar (0)

Svar #17
20. september 2017 af OliverHviid

Prøv at se, om du kan følge med her:

5(x-2)=-15

Vi ganger nu parentesen ud ved at gange hvert led  inde i parentesen med 5

5(x*5-2*5)=-15

5x-10=-15

Vi lægger nu 10 til på begge sider, så 10 går ud med sig selv på venstre side

5x-10+10=-15+10

5x=-5

Vi dividerer nu med 5 på begge sider for at få x til at stå alene.

5x/5=-5/5 

Tilbage har vi, at x=-1


Svar #18
20. september 2017 af Elninoo

Ja, også det jeg mente, skrev også -1 længere oppe. Men tak for ydeligere forklaring 


Skriv et svar til: Distance afstand

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.