Matematik

Bestemt f'(x)=0

23. september 2017 af Hejmeddig2132 (Slettet) - Niveau: B-niveau

f(x)=x^2+6x-17 

Hvordan finder man f'(x), når der er plus mellem og ikke gange

Og løsningen til f'(x)=0? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2017 af fosfor (Slettet)

f(x) = g(x) + h(x)

giver

f'(x) = g'(x) + h'(x)


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. september 2017 af Mathias7878

Benyt regnereglerne:

f(x) = xn , f'(x) = n*xn-1 (n er potensen)

f(x) = k*x, f'(x) = k (k er konstanten)

f(x) = k, f'(x) = 0 (k er konstanten)

Dvs

f(x) = x2+6x-17

differentieret giver

f'(x) = 2*x2-1+6-0 = 2x+6

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. september 2017 af Mathias7878

f'(x)=0

2x+6=0 træk 6 fra på begge sider

2x = -6 divider med 2 på begge sider

x =\frac{6}{-2} = -\frac{6}{2} = -3

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. september 2017 af Mathias7878

Rettelse til #3:

x = \frac{{\color{Red} -6}}{2} = -\frac{6}{2} = -3

- - -

 

 


Skriv et svar til: Bestemt f'(x)=0

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.