Matematik

differentiere

24. september 2017 af Mie12345678 (Slettet) - Niveau: A-niveau

hvordan vil I differentiere 2*In(x)

skal man bruge produktreglen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2017 af Mathias7878

Nej

Det er kun, hvis det er to forskellige led, f.eks

f(x) = 2x*ln(x)

så skal du bruge produktreglen, men ikke i dit tilfælde. Du vil få

f(x) = 2*ln(x)

f'(x) = 2*\frac{1}{x} = \frac{2}{x}

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. september 2017 af Mathias7878

I tilfældet af at der havde stået 

f(x) = 2x*ln(x)

havde du vha. produktreglen fået

f'(x) = 2*ln(x)+2x*\frac{1}{x} = 2*ln(x) + \frac{2x}{x} = 2*ln(x)+2

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. september 2017 af Anders521

Hejsa,

man kan bruge produktreglen på udtrykket 2*ln(x) idet der er tale om en produkt, hvor 2 er så en konstant funktion. Men det er arbejdskrævende ifht. metoden der vælges i #1.


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. september 2017 af Mathias7878

#3

Er grunden til, at man kan bruge produktreglen så at:

f(x) = 2*ln(x)

vha. produktreglen differentieret giver

f'(x) = 0*ln(x)+2*\frac{1}{x} = \frac{2}{x}

?

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. september 2017 af Anders521

Ja,

og du kan se, at du får det samme resultat som i #1 dvs. 2/x, hvor x>0. 


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. september 2017 af mathon

#4 er ikke funktionsproduktreglen
men derimod "koefficientreglen":
                                                       \small \left (k\cdot f(x) \right ){\, }'=k\cdot f{\, }'(x).


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. september 2017 af Anders521

#6

#4 er ikke funktionsproduktreglen
men derimod "koefficientreglen":
                                                       \small \left (k\cdot f(x) \right ){\, }'=k\cdot f{\, }'(x).

Her er jeg uenig. Mathas7878 tage den afledede af f og får to led, dvs 0*ln(x) og 2*(1/x) som følge af produktreglen. Dette kan ikke ske med "koefficientreglen" for dér får man netop én i sin udregning. 


Brugbart svar (0)

Svar #8
24. september 2017 af mathon

#7
         Det bliver ikke mere rigtigt af, at du bekræfter en anden i en begået fejl.


Brugbart svar (0)

Svar #9
24. september 2017 af Mathias7878

#8

Så som jeg skrev i #1, bruges produktreglen udelukkende, når man at gøre med produktet af to forskellige led og ikke en kosntant og et led?

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #10
24. september 2017 af Anders521

# 8

Jeg har argumenteret for produktreglen bliver anvendt i #4. Hvordan vil du så forklare udregningen

f ' (x) = 0*ln(x)+2*(1/x)

som står fremhævet?


Brugbart svar (0)

Svar #11
24. september 2017 af mathon

#9
     genlæs din egen umulige tekst: 

 "bruges produktreglen udelukkende, når man at gøre med produktet af to forskellige led og ikke en kosntant og et led?"


Brugbart svar (0)

Svar #12
24. september 2017 af Mathias7878

#11 

Ok :p

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #13
24. september 2017 af Mathias7878

Kan man ikke kalde 2x og ln(x) for "led"?

Er det forkert at sige produktet af to "led"? Med produkt mener jeg, at de to "led" er blevet ganget med hinanden.

Prøver bare at finde ud af, hvor man skal forklare det til elever, som umiddelbart ikke ved, hvordan man differentierer vha. produktreglen, da jeg lige er blevet ansat som mentor hos MentorDanmark og prøver at finde ud af, hvordan man forklarer netop dette emne bedst muligt :)

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #14
24. september 2017 af Anders521

Er det forkert at sige produktet af to "led"? Med produkt mener jeg, at de to "led" er blevet ganget med hinanden.

Ifølge disse links

http://www.webmatematik.dk/lektioner/7-9-klasse/algebra/led-og-faktorer

https://mata1stx.systime.dk/index.php?id=118#c202

bruges ordet faktor i den sammenhæng.


Brugbart svar (0)

Svar #15
24. september 2017 af mathon

Led adskilles \small + eller \small -.


Brugbart svar (0)

Svar #16
24. september 2017 af Mathias7878

Faktor adskilles af gange?

Men kan man ikke kalde et produkt for to faktorer, der er blevet ganget med hinanden? Eller er det forkert at sige det?

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #17
24. september 2017 af mathon

#16 er rigtig.


Brugbart svar (0)

Svar #18
24. september 2017 af Mathias7878

Er det så rigtigt at sige:

"Produktreglen bruges udelukkende til at differentiere produktet af to faktorer?"

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #19
24. september 2017 af mathon

#18

"Produktreglen benyttes udelukkende ved differentiation af et funktionsprodukt:

   f.eks.

                    \small \left (f(x)\cdot g(x) \right ){\, }'=f{\, }'(x)\cdot g(x)+f(x)\cdot g{\, }'(x)


       men nu er den oprindelige tråd ved at være kørt "af sporet".


Brugbart svar (0)

Svar #20
24. september 2017 af fosfor (Slettet)

#19 f(x)=2 er mulig


Forrige 1 2 Næste

Der er 23 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.