Matematik

to ubekendte ligninger

25. september 2017 af Mie12345678 (Slettet) - Niveau: A-niveau

hvordan løser man denne her ligning:

2*x+3*y=36


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2017 af peter lind

Den kan ikke løses. Du må have en anden ligning


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. september 2017 af StoreNord

2*x+3*y=36              er en ret linje, som skærer x-aksen hvor y=0.

Sæt y=0 og find x.       Eller find den anden ligning og brug lige store koefficienters metode.


Svar #3
25. september 2017 af Mie12345678 (Slettet)

Og derefter man x=0 for at finde y?

Brugbart svar (0)

Svar #4
25. september 2017 af fosfor (Slettet)

Skriv hele opgaven


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. september 2017 af StoreNord

Hvis du vil tegne den, ja.  Men som #1 siger:  Det er ikke at løse ligningen. Det er ikke en ligning, men en linje. Men OK, måske er opgaven bare at tegne grafen.          :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. september 2017 af StoreNord

Linjen \; svarer\; til\: funktionen\; \; f(x)= \frac{-12}{18}x+12


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. september 2017 af Eksperimentalfysikeren

#5 Det er en ligning. Det er ligningen for en ret linie. Man kan ikke løse ligningen, fordi der er to variable.

Der skal en ligning mere, for at det kan lade sig gøre at løse dem. Den løsning, man finder er koordinaterne til skæringspunktet mellem de to tilhørende linier.


Brugbart svar (0)

Svar #8
25. september 2017 af StoreNord

Men hvis nu #0 ikke har en ligning til, så må vi formode at opgaven er at tegne grafen eller finde dens skæring med x-aksen.


Brugbart svar (0)

Svar #9
25. september 2017 af Eksperimentalfysikeren

Jeg synes vi skal bede trådstarter om at komme med flere oplysninger, inden vi bevæger os ud i gætteri.


Brugbart svar (0)

Svar #10
25. september 2017 af StoreNord

Ja, lad os prøve i kor.                :)


Skriv et svar til: to ubekendte ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.