Matematik

hvordan gøres det på TI-nspire?

26. september 2017 af soer381k - Niveau: B-niveau

Om trekant ABC oplyses, at vinkel A = 80grader, a = 12 og b = 11.

a) Bestem vinkel B og vinkel C

b) Bestem længden af medianen m(a)

er der nogen som kan vise os hvordan man laver den hurtigt på TI-nspire?


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. september 2017 af swpply (Slettet)

a) brug sinusrelationerne til at bestemme vinkel B.

Brug at vinkelsummen i en trekant er 180° (dvs. A+B+C = 180°) til at bestemme vinkel C.


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. september 2017 af swpply (Slettet)

I TI-nspire,

skal du taste

\sin^{-1}\bigg(\frac{11}{12}\sin(80^\circ)\bigg)

for at bestemme vinkel B


Svar #3
26. september 2017 af soer381k

tak hvordan bestemmer jeg så længden af medianen?


Brugbart svar (1)

Svar #4
26. september 2017 af fosfor (Slettet)

Sæt vinkel C samt sidelængderne b og a/2 ind i cosinusrelationerne


Svar #5
26. september 2017 af soer381k

det er som om at Ti ikke accepterer   solve(sin^{-1}(\frac{11}{12}sin(80)))


Brugbart svar (1)

Svar #6
26. september 2017 af swpply (Slettet)

Du skal heler ikke solve noget.... Du skal blot taste det ind og trykke på "=" tasten, hvorefter at TI vil give dig vinkel B.

— Husk enten at indstille din lommeregner til grader eller omregn grade målet til radianer.


Svar #7
26. september 2017 af soer381k

jeg burde gøre det rigtigt

jeg har i en mat-box skrevet:  sin^{-1}(\frac{11*sin(80)}{12})=

men den svarer med at der mangler parantes? hvad gør jeg forkert


Brugbart svar (1)

Svar #8
26. september 2017 af swpply (Slettet)

Du skal ikke skrive = symbolet i mat-boxen. Du skal taste udtrykket fra #2 ind i mat-boxen og derefter trykke enter/"=" på lommeregneren.

Husker du at bruge sin-1 knappen ???


Svar #9
26. september 2017 af soer381k

hvad hvis man bruger computerprogrammet?


Brugbart svar (1)

Svar #10
26. september 2017 af swpply (Slettet)

prøv at skrive arcsin frem sin-1. Kært barn har mange navne ;-)


Svar #11
26. september 2017 af soer381k

tusind tak det virkede :)

er der en formel til at udregne medianen m(a)


Brugbart svar (1)

Svar #12
26. september 2017 af swpply (Slettet)

Ja, se fosfor's post i #4

Skriv et svar til: hvordan gøres det på TI-nspire?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.