Matematik

Hjemopg1, Matematik 1, DTU

30. september 2017 af anonym000 - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

Her er opgavesættet: http://docdro.id/tEzi4fh.

Opg. 1a. Jeg bruger løsningsformlen for 2.gradsligninger. Jeg får to komplekse rødder z1 og z2.

Opg. 1b. For at bestemme samtlige røddder for P2(z) så skal jeg bruge nedstigningssætning, nulreglen og løsningsformlen for 2.gradsligninger?

Opg. 1c: P(z) = P1(z) · P2(z) har vel P1(z)'s rødder plus P2(z)'s rødder?  

Opg. 2a. Hovedargumentet er vel ikke -3pi/2? Hovedargumentet er den så den mindste positive vinkel ml. x-aksen og det kompleksetal.  Ved dog ikke hvordan jeg ved beregning omformer -3pi/2 til et hovedargument.

Opg. 2b. tallet C=B12/A6. Er der ikke et trick til denne så man ikke skal gange B med sig selv 12 gang og A med sig selv 6 gange?

Opg. 3a. Dette er jo udenadslære så jeg kan jo ikke rigtigt vise noget.

Opg. 3b. Jeg har bare isoleret z=i±?8, så der er to løsninger z1=8i og z2=-8i.  Ingen af disse har da en positivt realdel m. mindre nul anses for at være positiv? For så er der to.

Opg. 4a. Skal jeg løse dette ligningssystem?  Det jeg bare havde tænkt mig at gøre det var at integrerer begge ligninger på hver side og og bruge begyndelsesbetingelserne til at finde integrationskonstanterne.

Opg. 4b. Jeg har tænkt mig at bruge idiotformlen på det kompleksetal.

Opg. 4d. "illusterer" betyder vil at jeg skal tegne en skitse. Hvilke pointer skal der fremgår af denne skitse?

Mvh. 


Svar #1
01. oktober 2017 af anonym000

Er der ingen på sådan en søndag?

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. oktober 2017 af Anders521

Hejsa,

sig mig, er http://docdro.id/tEzi4fh det rette opgavesæt: det omhandler Taylor approksimation.


Svar #3
01. oktober 2017 af anonym000

Tak fordi du skrev det!!! 

Det var en fejl! 

Her er det rigtige: http://docdro.id/fT3vaWs.

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. oktober 2017 af AskTheAfghan

1b) Du skal finde en funktion h(z) sådan at p2(z) = (z - 2)h(z). Bemærk at p1(z) = 2h(z), så du kan bruge 1a) til at svare på opgaven.

2b) Du har A = 4exp(-iπ/3) og B = 2exp(iπ/6). Da må A6 = 46 og B12 = 212 = A6.


Skriv et svar til: Hjemopg1, Matematik 1, DTU

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.