Matematik

Brøker

01. oktober 2017 af emil2003 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej, Jeg søger noget hjælp.

Forkort den ene af brøkerne, så begge brøker får samme nævner.

21/28 dele - 1/7 dele.

vil du/i gerne hjælpe med en udregning til dette spørgsmål?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2017 af mathon

               \small \frac{21}{28}-\frac{1}{7}=\frac{21}{28}-\frac{1\cdot 4}{7\cdot 4}=\frac{21}{28}-\frac{ 4}{28}            når sidste brøk er forlænget med 4.


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. oktober 2017 af StoreNord

#0

Hvis \; opgaven \; er \; at\; forkorte \; kan\; du\; dividere \; t\ae ller \; og\; n\ae vner\; med\; 4\; i \; \; \; \; \frac{21}{28}

                                    Det\; blir: \; \; \; \frac{5.25}{7}


Skriv et svar til: Brøker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.