Matematik

Funktioner...?

04. oktober 2017 af 1stein (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej folkens

Jeg er i tvivl om denne opgave - håber nogen kan hjælpe (i denne opgave er f(x) = 90, og jeg skal finde værdien af x - funktionen er i filen).


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. oktober 2017 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. oktober 2017 af mathon

\small -0{.}00150341x^3+0{.}398778x^2-35{.}8309x+1097{.}9=90

\small -0{.}00150341x^3+0{.}398778x^2-35{.}8309x+1007{.}9=0

                                \small x=53{.}8543    er eneste reelle rod.


Svar #3
04. oktober 2017 af 1stein (Slettet)

Altså det er den øverste, ja

Men har du en ide om det?


Svar #4
04. oktober 2017 af 1stein (Slettet)

Hvordan regner du det ud?

Det ku være fedt at se udregningen...


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. oktober 2017 af SuneChr

Man kan omskrive til heltallige koefficienter:
- 150341x3 + 39877800x2 - 3583090000x + 100790000000 = 0
og få udskrevet en nøjagtig værdi af x udtrykt med rodtegn og hele balladen.
Wolfram Alpha er et udmærket program til formålet.


Svar #6
04. oktober 2017 af 1stein (Slettet)

Nå ok jeg tror måske vi alligevel bare må bruge solve. Hun skriver vi må anvende hjælpemidler.


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. oktober 2017 af SuneChr

I Excel vil det også være let af få tegnet grafen for funktionen for  88 ≤ f (x) ≤ 99
hvor aflæsning af roden kan gøres. 
Intervallet, du har skrevet, skal være
88 ≤ f (x) ≤ 99  og ikke  88 ≤ x ≤ 99


Svar #8
04. oktober 2017 af 1stein (Slettet)

nej der står 88 ≤ x ≤ 99


Brugbart svar (0)

Svar #9
04. oktober 2017 af SuneChr

I intervallet
88 ≤ x ≤ 99
er  f (x) ≠ 90
SP 041020172046.JPG

Vedhæftet fil:SP 041020172046.JPG

Skriv et svar til: Funktioner...?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.