Matematik

Hvad forstås ved fremtidsværdi, nutidsværdi og ydelse ved en efterbetalt annuitet?

04. oktober 2017 af Mat16 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Det vil være en stor hjælp, hvis i også tegner en tidsakse (tidslinie)

 
Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. oktober 2017 af Mathias7878

Har du ikke en matematikbog som berører dette? Tror ikke umiddelbart, at din lærer vil give dig en sådan opgave, hvis det ikke stod i din matematikbog :)

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. oktober 2017 af Soeffi


Svar #3
04. oktober 2017 af Mat16 (Slettet)

#2

#0. Se evt. https://www.studieportalen.dk/forums/Thread.aspx?id=493953

Jeg forstår det stadigvæk ikke...


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. oktober 2017 af mathon

            nutidsværdi: \small K

            fremtidsværdi: \small K(1+r)^n

Fremtidsværdien skal matche en opsparing med ydelsen \small y i \small n terminer:

            \small K\cdot (1+r)^n=y_{efter}\cdot \frac{(1+r)^n-1}{r}

            \small y_{efter}=\frac{K\cdot (1+r)^n\cdot r}{(1+r)^n-1}=\frac{K\cdot r}{1-(1+r)^{-n}}

       


Skriv et svar til: Hvad forstås ved fremtidsværdi, nutidsværdi og ydelse ved en efterbetalt annuitet?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.