Matematik

Bestem fordoblingskonstanter for f, når.....

05. oktober 2017 af josephinehaslund - Niveau: B-niveau

På figuren ses grafen for en eksponentielt voksende funktion f(x). Koordinatsæt til to punkter P og Q på grafen er angivet på figuren. 
Bestem fordoblingskonstanten for f

Vedhæftet fil: sjsjsjsjsj.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2017 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #2
05. oktober 2017 af mathon

               \small a=\left ( \frac{y_2}{y_1} \right )^{\frac{1}{x_2-x_1}}

               \small a=\left ( \frac{40}{20} \right )^{\frac{1}{6-3}}=2^{\frac{1}{3}}=1{.}25992

               \small \small T_2=\frac{\log(2)}{\log(1{.}25992)}


Svar #3
05. oktober 2017 af josephinehaslund

#2

Betyder det så, at fordoblingskonstanten er 3.00001???


Brugbart svar (1)

Svar #4
05. oktober 2017 af mathon

Helt nøjagtig:
                                \small T_2=\frac{\log(2)}{\tfrac{1}{3}\log(2)}=3


Brugbart svar (1)

Svar #5
05. oktober 2017 af Soeffi

#3. Ja

Skriv et svar til: Bestem fordoblingskonstanter for f, når.....

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.