Biologi

Nogen der kan forklare begrebet kindling?

06. oktober 2017 af PernGM (Slettet) - Niveau: B-niveau

I forbindelse med alkoholmisbrug.

Nogen der kan forklare begrebet kindling?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. oktober 2017 af mathon

Google:

Withdrawal symptoms, such as seizures, result from neurochemical imbalances in the brain of alcoholics who suddenly reduce or cease alcohol consumption. These imbalances may be exacerbated after repeated withdrawal experiences. The existence of kindling during withdrawal suggests that even patients experiencing mild withdrawal should be treated aggressively to prevent the increase in severity of subsequent withdrawal episodes. Kindling also may contribute to a patient’s relapse risk and to alcohol-related brain damage and cognitive impairment. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. oktober 2017 af mathon

exacerbate = irritere i høj grad 

cognitive impairment = kognitiv forværring.


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. oktober 2017 af mathon

Kindling is a phenomenon in which a weak electrical or chemical stimulus, which initially causes no overt behavioral responses, results in the appearance of behavioral effects, such as seizures, when it is administered repeatedly. Both clinical and experimental evidence support the existence of a kindling mechanism during alcohol withdrawal. 

behavioral seizures = ufrivillige (voldsomme) bevægelser.


Svar #4
06. oktober 2017 af PernGM (Slettet)

Tak skal du have!


Skriv et svar til: Nogen der kan forklare begrebet kindling?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.